skip to Main Content

Milieupark, milieuvriendelijke verwerking van grof huishoudelijk afval

Bruins & Kwast Biomass Management werkt voornamelijk met grote hoeveelheden. Maar in de gemeente Hof van Twente beheren we ook het Milieupark voor particulieren. Al sinds 1995 hebben we als commerciële dienstverlener met de gemeente een contract om deze voorziening te verzorgen. Het grof huishoudelijk afval wordt gescheiden in veertien deelstromen die we apart opslaan en op een milieuvriendelijke manier (laten) verwerken. Maar liefst 80% van het aangeboden afval wordt hergebruikt. 13.000 huishoudens worden op deze manier in staat gesteld hun afval verantwoord te laten verwerken. Een extra service is dat particulieren het brengen van hun afval kunnen combineren met het meenemen van Noviterra bodemproducten.

BruinsKwast-Noviterra-Milieupark

Samen met de gemeente Hof van Twente zijn we in staat burgers bewust te maken van de noodzaak van verantwoorde inzameling en verwerking.

Werkwijze:

  • Vanaf 20 april 2017 wordt het afval dat gebracht wordt gewogen. Een deel van de afvalstromen kan gratis gebracht worden, voor de overige stromen betaalt u 1,50 euro per 10 kilo. Op de website www.hofvantwente.nl/afval kunt u lezen welke afvalstromen gratis gebracht mogen worden en voor welk afval betaald moet worden.
  • Vanaf de openingsdatum kan alleen de nieuwe milieupas gebruikt worden. U hebt deze pas in juli 2016 ontvangen; mocht u deze niet hebben ontvangen of zijn kwijtgeraakt? Vraag dan online een nieuwe milieupas aan op:  www.hofvantwente.nl/milieupas.
  • Vanaf de opening kan alleen nog met de pinpas worden afgerekend (of via contactloos betalen); dat zorgt voor minder administratieve handelingen.

Openingstijden Milieupark Hof van Twente (betalen per PIN/Contactloos):

Woensdag van 12.30 tot 16.30 uur
Vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur
Zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur

BruinsKwast-Borden

BruinsKwast-KDCDepot

Back To Top