skip to Main Content

Inname sloophout op één adres vlak in de buurt

Rest- en sloophout is allang geen afval meer. Sterker nog Bruins & Kwast Biomass Management werkt nagenoeg 100% van deze stromen op tot hoogwaardige grond-stoffen voor uiteenlopende producten. Bekijk hier het schema van de verwerking van resthoutstromen. Dat betekent dat opdrachtgevers al hun rest- en sloophout kwijt kunnen bij één van onze drie innamelocaties, die in Midden en Oost Nederland nooit ver weg zijn.

BruinsKwast-InnameSloophoutA-hout werken we op tot grondstof voor de spaanplaatindustrie.

B-hout wordt verwerkt tot grondstof voor verschillende soorten bio-energiecentrales in Nederland.

C-hout laten we in grote bio-energiecentrales in Duitsland verwerken.

Deze centrales zijn uitgerust met speciale voorzieningen waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen zelfs bij dit milieuonvriendelijke restproduct wordt voorkomen. Een strenge selectie en scheiding van de inkomende stromen vormt de basis van ons proces. De verschillende categorieën rest- en sloophout worden strikt gescheiden opgeslagen en verwerkt. Ze worden apart verkleind, ontijzerd en gedetecteerd op non ferro. Via windshifting kunnen plastics en zelfs stof verwijderd worden als dat noodzakelijk is. Het resultaat is een aantal grondstoffen waaruit verschillende duurzame producten kunnen worden gemaakt.

BruinsKwast-LadenBootOpdrachtgevers zijn verzekerd van absoluut milieuvriendelijke verwerking Door een forse volumeverkleining en zoveel mogelijk transport over water zijn we in staat de CO2 uitstoot die normaal gesproken met transport samengaat belangrijk te reduceren. Daarvan krijgt u als opdrachtgever ook een certificaat zodat u kunt aantonen wat u bijdraagt aan de CO2 reductie. De duur-zaamheid van onze verwerking is meetbaar en aantoonbaar zonder dat u dat geld kost.

Back To Top